Ma 2022. október 02., vasárnap, Petra napja van.
Mi a

218_LLumar_Logo

termékeit ajánljuk.

smarthome

speciális fólia kémlelő ablak effektus kialakításához

A kémlelő ablak kialakításának célja, hogy az üveg egyik oldaláról (megfigyelő oldal) átlássunk a másik oldalra (megfigyelt oldal), míg ugyanez fordított irányban nem történik meg, vagyis a megfigyelt oldalon lévő személy nem lát át a megfigyelő oldalára.

Ilyen effektus elérésére szükség lehet számos rendvédelmi szervnél, repülőtereken, intézményekben de akár irodákban is, ahol, míg a vezető tökéletes kilátást szeretne az alkalmazottak irányába, úgy ezt fordított irányba nem szeretné.

 

Az effektus elérése érdekében a lehető legmagasabb fokú látható fény visszaverést kell elérni a megfigyelt oldalon, és a megfigyelő oldalán pedig lehetőség szerint minimálisra kell csökkenteni ezt az értéket. Ez elsősorban azzal érhető el, hogy a fénymennyiség különbségét kell növelni a két oldal között. Pontosítva, a megfigyelt oldalon a fénymennyiségnek magasabbnak kell lennie, mint a megfigyelő oldalán.
A fizika törvényei szerint ez a kémlelő ablak effektus akkor érhető el, ha a két oldal egymástól elzárt és a kémlelő ablakként kialakítandó üvegfelületen átjutó fényt kivéve más szökőfény nem jut semmilyen irányból sem a megfigyelt területről a megfigyelő területére. Ez elérhető például két szoba között vagy egy kabin esetén, így a fénymennyiség a két területen egymástól függetlenül szabályozható. Az effektus víztiszta üveg esetén megközelítőleg 250:1 fénymennyiség különbséggel érhető el. Amennyiben fóliát használunk a kémlelő ablak kialakításához, úgy ez az arány jelentősen csökkenthető. Idáig a célnak legjobban megfelelő termék az R20 SR HPR jelzésű ezüst tükröző fólia volt ahol az effektus már 7:1 aránynál volt biztosított.
Új termékünk az RN 07 GR SR HPR jelzésű fólia a kémlelő ablak effektust már 2:1 (víztiszta thermo szerkezet esetén) aránynál teljesíti! Valamint még 1:1 aránynál is kilátást biztosít a megfigyelő oldaláról, viszont ilyen körülmények mellett, korlátozott belátás a megfigyelt oldalról is lehetséges már.